17 Haziran 2012 Pazar

Valensia

Romalılar Valensia'yı MÖ. 138'de Valentia Edetano adıyla kurdu. İmparatorluğun çöküşünden sonra pekçok imparator tarafından yönetildi. Fakat hiç biri 11. yüzyılda Valensia'yı Bağımsız Kuzey Müslüman Krallığı'nın başkenti yapan Moor'lar kadar etkin olamadı. Bugün şehir katedralinin (Soldaki resim, Valensia katedrali) olduğu yerde bir zamanlar Moor camii vardı. Bugün hala şehrin eski bölgesindeki Calle Almirantes'te müslüman hamamı bulunmaktadır.
Valensia'nın altın yılları mimarisinde gizlidir. Şehrin her yanında gotik binalar göze çarpar. İpek pazarı La Lonja ve ihtişamlı barok kiliseler görülür. Şehrin sağlam ekonomik durumunun göstergelerinden biri de ihtişamlı  La Ciudad de las Artes y las Ciencias'tır. Dünyaca ünlü mimarlar  Santiago Calatrava ve Felix Candela müze ve atraksiyon merkezleri ile fütüristik bir şehir merkezi planlamışlarıdr. Şehrin diğer büyük atraksiyonu Akdeniz'dir. Eski balıkçı pazarı El Cabanyal ve Las Arenas ve La Malvarrosa plajları Akdeniz kıyısındadır.

Görülecek Yerler

Valensia'nın görülecek yerlerinin çoğu La Seu'da lokalize olmuştur. Burada şehrin iki geniş meydanı Plaza de la Reina ve Plaza Virgen bulunur. Sekizgen saat kulesi buradadır.  Miguelete ve Capilla del Santo Cáliz gibi pek çokları kutsal kasenin burada olduğuna inanır.

Yeme İçme

Paella. Uygun içerikle birlikte pişirilmiş pirinç pilavı tabağıdır. Paella, Valensia'da bulunmuştur ve her restoranda yenebilir.
Tascas (Tapasbars). Tapas için en iyi yerlerden biri olup rough fishermen’s quarter, El Cabanyal'dadır. Bodega Montaña'nın hamsi tapası efsanevidir. 

Cafeler

Kahvaltıda café con leche file croissant bulunur. Gün ortasında espresso, café solo veya bir iki damla süt ile cortado – espresso tercih edilir.
Horchata. Kimilerinin beğendiği, kimilerinin dayanılmaz bulduğu bir İspanyol spesialitesidir. Chufa kökünden yapılıp uzun bardaklarda sunulan bir içecektir.
Café de la Seu
Café Lisboa

Barlar ve Gece Hayatı

Seyahat kılavuzlarında İspanya şehirleri genellikle parti destinasyonları olarak tanımlanır. Valensia, İspanyalılar da dahil pek çokları için İspanya'nın parti şehirleri arasında en önde gelenidir. Bunun bir nedeni de 100.000 öğrencinin olduğu nüfustur. Gece hayarı 23:00'da başlayıp 03:00'a kadar sürer. Şehrin temel parti sokağı Barrio Carmen'e komşu  Calle Caballeros'tur. Burada restoran, bar ve clublar bir aradadır.
Johnny Maracas
Fox Congo
Café del Negrito
La Lola

Alışveriş

Plaza del Ayuntamiento, Calle Don Juan de Austria ve Calle Colón streets Valensia'nın alışveriş sokaklarıdır. Ayakkabı arayanlar şanslı. Valensia da diğer pekçok İspanya şehri gibi ayakkabı cenneti.
Francis Montesinos
Purificacion Garcia
El Corte Inglés
El Mercado Central
Rastro Market

http://www.turisvalencia.es/
http://www.spain.info/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder