17 Haziran 2012 Pazar

Atina Gezilecek Yerler

Atina çok geniş bir alana yayılmıştır. Dünyaca ünlü Akropolis’e çıkıp şehre baktığınızda birbirine geçmiş caddeleriyle ve sokaklarıyla şehir tam bir labirenti andırır. Yine de bu durum gezginlerin gözünü korkutmasın çünkü şehirde gezilip görülmesi gereken belli başlı yerler birbirlerine yürüme mesafesi uzaklığındadırlar. 2004 Olimpiyat Oyunları’nın hazırlığı kapsamında kentin ulaşım sisteminde önemli düzenlemeler ve iyileştirilmeler yapıldı, böylece metro ve otobüs hatları da daha verimli kullanılır hâle getirildi. Ayrıca bütün ören yerleri yaya yollarıyla birbirine bağlandı.
Atina çok farklı yönleri olan bir şehirdir. Meşhur tarihi üçgenin (Plaka, Thission, Psyri) içinde bir gezinti farklı çağların nasıl bir arada var olduğunu hissettirir. Bazıları iyi korunmuş bazıları zamanla yıpranmış olan çok eski konaklar görülmeye değerdir. Lüks mağazalar, küçük şirin dükkânlar, süslü restoranlar ve geleneksel tavernaların hepsi bu şehirdedir.
Giriş için bilet alırken öğrenci varsa bildirmek gerekli. Öğrenci indirimi genelikle ortak pazar ülkelerine yapılıyor. Biletçiden tanıtım broşürü de istemek lazım. Genellikle istenmedikçe vermezler.
En iyi antik alanlar
Arkeoloji Parkı ***
Akropolis ***: Propylaea, Athena Nike Tapınağı, Parthenon, Erektheion ve Karyatidler
Çocuk Müzesi
Kanellopoulos Arkeoloji ve Bizans Müzesi
Syntagma Meydanı (syntagma square): Parlamento Binası, Tarihi Olimpiyat Stadyumu
Lycabettus tepesi
Faliro
Voula
Vouliagmeni
Marousi
Melissia
Vrilissia
Kifisia
Panathinaiko Stadyumu
Kallimarmaro
Sounio’daki Poseidon tapınağı
Neoklasik dönem binaları; Yunan Meclisi, Atina Akademisi ve Atina Üniversitesi


Cumhurbaşkanlığı Sarayı,
Başbakanlık Konutu,
Panepistimiou Bulvarları,
Ulusal Kütüphane
Akademi Üniversitesi
Pire Limanında müzikli akşam yemeği (taverna)
Corinth kanalı turu

1 yorum:

  1. Atina çok güzel bir yer. Tarih ile mitolojinin büyüsü artı muhteşem doğal güzellikleri insanı büyülüyor. Geçen hafta döndüm Atina tatilinden. Hatta bende burada yazdım Atina gezi notlarımızı.

    YanıtlaSil