16 Şubat 2011 Çarşamba

Yunanistan'a Ulaşım

Hava yolu ile ulaşım
Elevtherios Venizelos Havaalanı Atina’nın ana havaalanıdır. THY’nin İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan direkt uçuşu vardır. Yunanistan’ın ulusal hava yolu olan Olympic Havayolları’nın da İstanbul’a seferi vardır. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürer.
Kara yolu ile ulaşım
Vizesi olan Türk vatandaşları özel araçlarıyla Atina’ya ulaşabilirler. Aracın Yunanistan’da kalınacak süre kadar sigortalı olması talep edilir.
Çeşitli otobüs firmalarının İstanbul – Atina seferleri vardır. Otobüsle yolculuk ortalama 20 saat sürer. Otobüsler güzergâh olarak Dedeağaç (Aleksandrapoli), Kavala, Gümülcine, İskeçe, Selanik, Larissa ve Atina hattını kullanırlar.
Demir yolu ile ulaşım
TCDD’nin her gün karşılıklı Selanik seferi (Dostluk/Filia Ekspresi) vardır. İstanbul’dan Pythion aktarmalı Selanik’e geldikten sonra Selanik – Atina trenini kullanarak Atina’ya ulaşabilirsiniz. Trenle yolculuk yaklaşık 24 saat sürüyor ama aktarma yapmak gerektiği için bu sürenin uzayabileceği göz önünde bulundurulmalı.
Deniz yoluyla ulaşım
Atina’dan Ege Adaları’na hava şartları el verdiği sürece her gün düzenli feribot seferleri vardır. Ama adalardan Türkiye’ye geçişte, yolcu sayısı azlığı sebebiyle seferlerin iptal edilmesi ve geçiş ücretlerinin yüksek olması gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
Marmaris, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası’ndan feribotlarla çeşitli adalara seferler vardır ama seferler değişiklik gösterdiği için yolculuğa çıkmadan önce bu seferler hakkında bilgi almanız önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder