28 Şubat 2011 Pazartesi

Diyonisos Tiyatrosu ve Herodes Atticus Odeonu

Dionissiou Areopagitou'da, Acropolis'in güney yamacındadır.
Tel: (210) 322 46 25
Giriş, Herodes Atticus Odeonu ile birlikte 2 euro veya 12 euroluk Acropolis bileti ile ücretsizdir.
Salı-pazar Yazın: 08:00-19:00 kışın: 08:30-18:00 arası
Metro: Acropolis.
Theater of Dionysos
Diyonisos tiyatrosu
Diyonisos tiyatrosu, MÖ. 4. yüzyılda Yunan dramatik tiyatrosunun sergilendiği eski tiyatronun yerini almak için yapıldı. Tiyatro 17.00 kişiyi alacak şekilde 64 oturma sırası ile yapılmışsa da bu gün 20 kadar sıra kalmıştır. Tüm seyirciler kalker üzerine otururken 67 tane soylu taht şeklinde yapılmış Pentelic mermer yerlere otururdu. Tahtların en muhteşemi Dionysos papazına ayrılmıştı. Dionysos, şarap, eğlence ve tiyatronun tanrısıdır. Taht, üzüm salkımları ile süslenmiştir.




Odeion of Herodes Atticus (Odeum-Irodio)
Herodes Atticus Odeonu
2. yüzyılın zenginlerinden Herodes Atticus, burayı music hall olarak yaptırmıştır. Herodes Atticus'un çok sayıda heykeli bulunmuştur. Hırpalanmış olan bu heykeller 19. yüzyılda onarılmıştır.
Tiyatro ve odeon için tek bilet kesilse de odeona girmek mümkün değildir. Odeon, yalnızca gösteriler için açılır. Bu yüzden gelişigüzel dolaşmak mümkün değildir. Bu yüzden odeonu görmenin en güzel yolu Acropolis'ten bakmak veya her yaz yapılan festivallerde odeonda sergilenen gösterileri takip etmektir. Gösteri izlemek için gidecekseniz yanınıza yastık alın. Mermerler oturmak için çok sert ve burada temin edilen yastıklar hiç de temiz değil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder