3 Temmuz 2012 Salı

Madrid

Madrid ve özellikle de merkezi tahmin ettiğiniz kadar büyük değildir. Şehrin merkezinde her yere mesafenin hesaplandığı Puerta del Sol bulunur. Ev numaraları bile buradan başlar. Sol'ün güneybatısı, şehrin en eski kısımlarıdır. Los Austrias'ta kraliyet sarayı Palacio Real ve Plaza Mayor bulunur.
Sol'ün güneydoğusunda köşelerini Sol, Plaza de Cibeles ve Atocha Station'un oluşturduğu üçgen alan Madrid'in en hareketli alanıdır. Çok sayıda bar ve restoranı vardır. Burada şehrin üç müzesi yan yana dizilidir. Bunların ötesinde merkezi Madrid'in en büyük parkı  Parque del Buen Retiro bulunur.
Sol'ün güneyi Lavapiés'tir. Eskiden çalışanların yeri olan bu alan bu gün Afrika ve Asya'dan gelen göçmenler nedeniyle çok kozmopolit bir alana dönüşmüştür.
Sol'ün kuzeyi Gran Vía'da gezinti yolu olan  Malasaña ve Chueca bulunur. Eski bir yerleşim alanı olan bu bölge temizlenmiş olsa da şehrin barları buradadır. Chueca sonraları adeta yeniden doğmuştur. Restorakları, clubları ve mağazaları ile şık bir bölgedir. Burada bir de gay bölgesi bulunur.

Görülecek Yerler

Flamenko. Madrid tüm dünyada flamenko gösterileri ile bilinir. Çok sayıda taverna ve barda bu popüler dans izlenebilir. Üç kap yemek ve bu büyülü şovun keyfini çıkarın.
Flamenko yalnızca bir dans değil aynı zamanda dansın eşlik ettiği bir müzik türüdür. Andalusia'dan kaynaklanan bu müzik gitar, el, ayakla veya kastanyelle tutulan kompleks ritmlerden oluşur.
Üç Büyük Sanat GalerisiMadrid'in üç büyük sanat galerisi yürüme mesafesindedir ve batı sanat tarihinin eşsiz bir merkezidir. Her galeri o kadar büyüktür ki kombine bilet almak yorgunluğa davet gibidir. Her yıl birini gezmek daha akıllıca olur gibi.

Yeme İçme

İber yarımadasının tüm mutfak geleneği Madrid'de bir aradadır. Bu yüzden gurmeler Madrid'in bir mutfak geleneği olup olmadığını sorgular. Buranın mutfak kültürünü Andalusya, Galisya, Avusturya ve daha pek çok yerden gelen göçmenler zenginleştirmiştir.
Santceloni
La Terraza Del Casino
El Sobrino De Botín
Marisquería Ribeira do Miño
Mariscos. İspanyol deniz yiyeceğidir. İspanya'da iseniz mutlaka denemelisiniz. Midye, istakoz, morina, çorba ve paela. Bunların hepsi deniz ürünleridir.

Cafeler

Barlar ve Gece Hayatı

Zeki İspanyollar der ki içerken mutlaka yemelisin. Bu yüzden tüm barlar yemek servisi yapar. Genellikle de tapas. Devletin baskılarına karşın Madrid'in gece hayatı diğer şehirlerden daha geç saatlere kadar devam eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder