17 Haziran 2012 Pazar

Atina Alışveriş

Atina’da alışveriş şehir gezisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Aışveriş için bir gün ayırmaktansa bir yandan şehri gezerken diğer yandan da alışveriş yapabilirsiniz. Atina’da benzersiz el yapımı eşyalardan, dünyaca ünlü modacıların tasarımlarına, bitpazarlarındaki ufak tefek eşyalardan, antikalara kadar her şeyi bulabilirsiniz. Büyük mağazalar dışında hemen her yerdeki satıcılar pazarlığa alışkınlardır. Özellikle pazarlardan ve sokak satıcılarından yapacağınız alışverişlerde ilk fiyattan oldukça düşük bir fiyata alışverişinizi sonlandırabilirsiniz.
Hediyelik ve turistik eşyalar için ilk bakılması gereken yer Plaka’dır. Burada her tür hediyelik eşyayı ucuza bulabilirsiniz. Hediyelik dükkânların yanı sıra seyyar sokak satıcıları da çeşitli alternatifler sunar. Burada küçük süs eşyaları, t-shirtler, seri üretim ve el yapımı oyuncaklar en çok rağbet gören eşyalardır.
Louis Vitton, Gucci, Bulgari gibi ünlü modacıların tasarım mağazaları Kolonaki’dedir. Avrupa modasını yakından takip etmek isteyenler Kolonaki’ye mutlaka uğramalı. Alışverişinize ara verdiğinizde şık kafelerde ve restoranlarda dinlenebilirsiniz.
Monastiraki açık havada, sokaklar arasında dolaşarak alışveriş yapmayı sevenler için ideal. Özellikle Pazar günü kurulan bitpazarının stantlarında hediyelik eşyalar, antika mobilyalar, oyuncaklar, porselen ve çini süslemeler bulabilirsiniz. Burayı pazarın olmadığı günlerde ziyaret ederseniz üzülmeyin, burada her gün açık olan ufak tefek dükkânlarda da pazarda satılanları bulabilirsiniz. Farklı giyim tarzları sevenler burada çeşitli kıyafetler de bulabilir.
Kaliteli ayakkabılar ve kıyafetler arayanların mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri de Ermou’dur. Trafiğe kapalı bu alanda hem rahatça hareket edebilir hem de trafiğin gürültüsünden uzakta alışveriş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yılın her dönemi kalabalık olan Ermou, kışları sıcacık kestaneler satan satıcılarıyla, sokak müzisyenleriyle ve sayısız mağaza ve dükkânlarıyla ziyaretçilerine modern bir pazarı andırır.
Yunanistan’ın taze sebze ve meyvelerini tatmak için Omonia’da kurulan pazarı mutlaka gezmelisiniz. Buradan sebze, meyve satın alabilir, şehir turunuz esnasında bunları tüketebilirsiniz.
Atina’dan yapılabilecek diğer gıda alışverişlerinin başında zeytinyağı gelir. Yunan mutfağının ayrılmaz bir parçası olan zeytinyağı, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için güzel bir hediyedir. Yunanistan’a özgü alkollü içkilerden uzo ve Yunan konyağı metaxa’yı geziniz boyunca restoranlarda tadabilirsiniz. Beğenirseniz sevdiklerinize hediyelik olarak da tercih edebilirsiniz.
Elektronik alışverişleriniz için Syntagma Meydanı’ndaki Public adında büyük bir elektronik mağazası vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder